~* Hjälp/vanliga frågor (FAQ) *~

REGLERNA:

Vilka regler gäller och varför?
Får jag använda bilderna till saker jag säljer?
Vad gäller när jag skapar hemsidor åt andra?
Får jag skapa maskinbroderimönster?
Får jag göra andra typer av mönster, t.ex. för korsstygn?
Får bilderna användas som sig tags?VILKA REGLER GÄLLER OCH VARFÖR?

Samma regler gäller för all grafiken och det är väldigt viktigt att du läser dem innan du använder/köper något. Det kanske kan verka konstigt att man ska behöva bry sig om regler när man har betalat för bilderna, men egentligen är det så att man köper rätten att använda bilderna - inte äganderätten till dem.

Du kan jämföra det med t.ex. musik. Köper du en musik-CD får du spela den hur mycket du vill, men du äger den inte. Du får inte spela den offentligt utan tillstånd, sampla om den och kalla den din egen skapelse, göra kopior och ge bort osv. Självklart kan man köpa denna rätt av upphovsmannen (om den är till salu), men då kostar det betydligt mer... :-)
FÅR JAG ANVÄNDA BILDERNA TILL SAKER JAG SÄLJER?

Ja, du kan läsa mer om det här.
VAD GÄLLER NÄR JAG SKAPAR HEMSIDOR ÅT ANDRA?

Det är tyvärr inte tillåtet att använda min grafik till att dekorera andra människors hemsidor/email/auktioner. Detta betyder att bilderna inte får användas till webbdesign.FÅR JAG SKAPA MASKINBRODERIMÖNSTER?

Ja, men endast för ditt eget bruk. Viking Software har ensamrätt att sälja/sprida såna mönster. De fåtal människor som köpte en licens medan den fortfarande var tillgänglig får förstås fortsätta använda bilderna. (Titta på länksidan om du vill veta vilka de är.)

Vad du kan göra är att skapa mönster och brodera dem på t.ex. ett klädesplagg. Denna slutförda produkt får du gärna sälja, så länge källa anges. Du kan läsa mer om det här.FÅR JAG GÖRA ANDRA TYPER AV MÖNSTER?

Ja, men endast för ditt eget bruk - inte för att dela med dig till andra. Jag planerar att göra det själv senare och vill behålla ensamrätten. Hoppas du förstår.

Vad du kan göra är att skapa mönster och brodera dem på t.ex. ett klädesplagg. Denna slutförda produkt får du gärna sälja, så länge källa anges. Du kan läsa mer om det här.FÅR BILDERNA ANVÄNDAS SOM SIG TAGS?

Ja, men endast för ditt eget bruk - inte för att dela med dig till andra. (Endast de som registrerade sig i min databas medan den var tillgänglig (nov. 2005 till jan. 2007) har tillstånd att göra det.)


------------
Copyright © 1997 - 2024 Helena Normark/Graphic Garden®.
Please note that the graphics used to decorate this site are my personal property.