~* Hjälp/vanliga frågor (FAQ) *~

ATT SKRIVA UT BILDER:

Varför ryms inte utskriften på ett papper?
Varför syns inte linjerna när jag skriver ut brevpapperen?
Varför ser färgerna inte ut som på skärmen?
Varför blir utskrifterna ojämna/randiga?VARFÖR RYMS INTE UTSKRIFTEN PÅ ETT PAPPER?

Undvik om möjligt att skriva ut direkt från webbläsaren. Visserligen finns det en del inställningar man kan göra, men det blir ändå bäst om du laddar hem bilden och skriver ut den t.ex. från ett grafikprogram. Jag brukar använda Corel Photo-Paint. Där kan man bestämma hur stora marginalerna ska vara eller t.o.m. sätta 'fit to paper size'.

Har du inte tillgång till ett sådant program och måste använda webbläsaren kan du i Netscape gå in under 'File' - 'Page Setup...' (engelsk version). Där hittar du en del valmöjligheter. I Explorer ligger det under 'Arkiv' - 'Utskriftsformat'.
VARFÖR SYNS INTE LINJERNA NÄR JAG SKRIVER UT BREVPAPPEREN?

Om det ser bra ut i övrigt har du troligen slut på svart färg i skrivaren.
VARFÖR SER INTE FÄRGERNA UT SOM PÅ SKÄRMEN?

Det finns många tänkbara anledningar till detta problem. Den mest sannolika är att någon/några av färgerna i skrivaren tagit slut eller torkat ihop av att ha använts för sällan.

Om detta är uteslutet kan du experimentera med skrivarens inställningar. Det är svårt att komma med några mer konkreta råd, men se även svaren på nästa fråga för fler tips.
VARFÖR BLIR UTSKRIFTERNA OJÄMNA/RANDIGA?

Om det finns färg i patronerna kan det tänkas att själva skrivaren helt enkelt har torkat ihop (särskilt om den sällan använts). Det går nog att fixa, men har du en gammal skrivare är det kanske inte värt det. En ny skrivare behöver inte vara dyr och utskrifterna blir väldigt bra.

Jag har en gammal en HP Deskjet 930C som kostade ca 1500:- och jag är helnöjd. Utskrifterna kan mäta sig med mycket av det man köper färdigt i bokhandeln och då har jag ändå inte skrivit ut med högsta inställbara kvalitet. Det finns billigare serier av HP's skrivare och även dessa lär göra snygga utskrifter.


------------
Copyright © 1997 - 2024 Helena Normark/Graphic Garden®.
Please note that the graphics used to decorate this site are my personal property.