~* Hjälp/vanliga frågor (FAQ) *~

LÄS FÖRE KÖP AV BILDER:

Vad ska jag tänka på innan jag handlar?
Kan jag få bilderna på en CD?
Vad är det för skillnad mellan GIF och BMP?
HTML-filer, vad innebär det?
Kan man handla mot faktura?
Hur fungerar det med uppdateringar?
Jag har en Mac/iMac. Kan jag använda dina bilder?VAD SKA JAG TÄNKA PÅ INNAN JAG HANDLAR?

Observera att alla bilder på GraphicGarden.com är ganska små och främst avsedda för dekorering av hemsidor och email. Om du behöver större bilder till hantverk och utskrift, ta en titt på min andra sida; Art4Crafts.com. De här små bilderna kan dock funka till en del utskriftsprojekt, t.ex. brevpapper eller liknande, men prova först några av mina gratisbilder.

Samma regler gäller som för gratisgrafiken och det är väldigt viktigt att du läser dem innan du köper något.

Om du inte köper en hel CD får du normalt bilderna som zip-filer och det kan vara bra att kolla om du kan öppna sådana filer. (Se separat rubrik i hjälpmenyn.) Läs övriga svar på denna sida för mer information, och du är förstås alltid välkommen att fråga om något är oklart.
KAN JAG FÅ BILDERNA PÅ EN CD?

CD är tyvärr bara ett alternativ om du köper hela det stora paketet. Att skicka enskilda kollektioner på CD skulle bli för dyrt. Bara materialet + porto går på ca 40:- och sen tillkommer ju arbetskostnaden.
VAD ÄR DET FÖR SKILLNAD MELLAN GIF OCH BMP?

GIF har genomskinlig bakgrund och du kan därför lägga bilder på varann i olika lager. Problemet är att inte alla program klarar GIF-formatet, så jag har skickat med BMP-versioner också. De har dock inte genomskinlig bakgrund och går inte att använda på internet.

'Pixelbilder' blir inte alltid så fina om man ändrar storleken och därför är det bra om du laddar ner den här testfilen först. Den innehåller några BMP-bilder som du kan prova att skriva ut och se om det blir som du hade tänkt dig.
HTML-SIDOR; VAD INNEBÄR DET?

Alla nyare kollektioner innehåller HTML-filer. När sådana finns kan du titta på bilderna i din webbläsare, precis som en vanlig hemsida och utan att vara uppkopplad mot internet. Du kan lätt bläddra igenom dem och se vad du har och förstås även skriva ut dem om du skulle vilja det.
KAN MAN HANDLA MOT FAKTURA?

Jag har bl.a. sålt till några skolor och det har gått jättebra. Eftersom jag ett par gånger har råkat ut för att inte få betalt för skickad vara måste man numera betala in på mitt postgiro innan jag kan skicka bilderna, men en faktura kan jag gärna ordna och skicka i förväg om ni vill.
HUR FUNGERAR DET MED UPPDATERINGAR?

Ibland uppdaterar jag existerande kollektioner och har du köpt den gamla versionen får du vanligtvis den nya utan extra kostnad. Jag brukar göra reklam för uppdateringarna på 'vad är nytt'-sidan och om du är intresserad av de nya versionerna så skicka bara ett email.

Om du vill vara säker på att inte missa något kan du anmäla dig till nyhetsbrevet (se förstasidan).
JAG HAR EN MAC/iMAC, KAN JAG ANVÄNDA DINA BILDER?

Har du Mac OS version 8 eller nyare ska det inte vara några problem för Mac/iMac-användare att öppna och använda mina kollektioner. Vill du vara säker kan du spara hem denna zipfil och prova. Den är i samma format som köpepaketen.


------------
Copyright © 1997 - 2024 Helena Normark/Graphic Garden®.
Please note that the graphics used to decorate this site are my personal property.