~* Hjälp/vanliga frågor (FAQ) *~

ALLMÄNT OM GRAPHIC GARDEN:

Finns det ett nyhetsbrev?
Varför kan jag inte bokmärka undersidor?/
Varför får jag ibland Error 404?

När och hur startade du Graphic Garden?FINNS DET ETT NYHETSBREV MAN KAN PRENUMERERA PÅ?

Ja, gå till förstasidan. Du hittar formuläret ovanför 'What's new?'.
VARFÖR KAN JAG INTE BOKMÄRKA UNDERSIDOR?/
VARFÖR FÅR JAG IBLAND ERROR 404?

Du kan få detta felmeddelande om du försöker komma in direkt på någon undersida.

Tyvärr är det många som länkar till bilderna istället för att ladda hem dem och lägga upp dem på sin egen server. Varje gång någon tittar på dessa personers hemsidor blir det då extra trafik (som jag betalar för) till min server eftersom bilderna laddas in därifrån. Dessutom belastas servern och det kan göra min hemsida tungladdad. För att förhindra detta döper jag ofta om mappen hemsidan ligger i. Då bryts alla länkar till bilderna, men tyvärr även till alla undersidor.

Du måste alltså alltid gå via välkomstsidan (index) när du vill hälsa på. Det blir ju lite extra besvär, men eftersom alternativet är att lägga ner sidan hoppas jag att du tycker det är bättre såhär. :-)
NÄR OCH HUR STARTADE DU GRAPHIC GARDEN?

Vi skaffade första datorn våren -97. Det är förresten samma som jag fortfarande använder! Den har aldrig kraschat och jag har blivit så fäst vid den. Vi har skaffat mer minne, det är allt, och den duger utmärkt att rita på.

Första halvåret stod den orörd på mitt skrivbord. (Min sambo Lars tyckte att det var bästa platsen för att jag borde lära mig den. Undrar om han ångrar sig nu..? :-)) Sen började jag känna att jag behövde internet för skolans skull, så vi skaffade ett abonnemang i september.

Det tog inte många veckor innan jag började vilja ha en egen hemsida. Lars hade redan gjort en på jobbet, så han gav mig en enkel HTML-fil med de vanligaste taggarna (koderna) och en bunt utskrifter från en HTML-skola. 'Det här kan du titta på när jag är borta.' sa han och for på sin innebandyträning.

När han kom hem efter fyra timmar kunde jag, inte så lite stolt, visa upp min första hemsida! Inte var det något mästerverk, men jag hade fattat grunderna och det var det viktigaste. Svårare än så är det inte att lära sig HTML! Envishet, lugn och ro och gärna några praktiska exempel att titta på.

Hur det kom sig att jag började rita kan du läsa om under rubriken 'Rita grafik'.


------------
Copyright © 1997 - 2023 Helena Normark/Graphic Garden®.
Please note that the graphics used to decorate this site are my personal property.