~* Hjälp/vanliga frågor (FAQ) *~

VYKORTEN:

Problem med att sända?
Hur gör jag en sån vykortsavdelning som du har?
Hur får man använda korten?
Får jag använda dina bilder till min egen vykortstjänst?PROBLEM MED ATT SÄNDA?

De som har kontaktat mig har haft samma två problem, så läs detta innan du skriver. Tack!

'Sorry, can't run it from here...'
Hittills har orsaken till detta felmeddelande alltid varit brandväggar. Normalt fungerar det bra även om du har en, men i sällsynta fall kan de orsaka problem. (Det har förmodligen något att göra med inställningarna.) Prova med att stänga av den innan du sänder. Om det fortfarande inte går, hör gärna av dig och lämna så många detaljer som möjligt.

'Internal server error'
Detta felmeddelande betyder att servern är överansträngd (vykortsscriptet tar mycket av dess resurser) och kan uppkomma när många försöker sända samtidigt. Klicka på webbläsarens bakåtknapp och försök igen. Du behöver inte skriva till mig om detta eftersom jag kan se problemet i statistiken, men om det blir ofta förekommande kanske jag måste överväga att stänga vykortsavdelningen.
HUR GÖR JAG EN SÅN VYKORTSAVDELNING SOM DU HAR?

Scriptet jag använder hittade jag hos BigNoseBird. Det var inte alltför svårt att installera, men du måste ha hemsidan någonstans där du får köra egna CGI-script. Du bör också kunna lite HTML. Tyvärr kan jag inte hjälpa till med att få igång scriptet, eftersom de flesta problem som kan uppkomma är serverspecifika, så du måste skriva till webbhotellet om detta. Lycka till!
HUR FÅR MAN ANVÄNDA KORTEN?

Korten får endast användas inom denna webbplats. De får alltså inte laddas ner och läggas ut på internet, skickas via email etc. Om du vill behålla ett kort någon har skickat till dig får du förstås gärna skriva ut det eller lagra det på din egen dator.
FÅR JAG ANVÄNDA DINA BILDER TILL MIN EGEN VYKORTSTJÄNST?

Nej, det är tyvärr inte tillåtet. En av orsakerna är att jag inte vill att bilderna används till att konkurrera med tjänster som finns på denna hemsida. Tack för att du förstår! :-)


------------
Copyright © 1997 - 2024 Helena Normark/Graphic Garden®.
Please note that the graphics used to decorate this site are my personal property.